Pokud vlastníte hospodu nebo nějaký jiný podnik, tak určitě víte, že udržování podlahy není žádný med. Já vlastním hipsterskou kavárnu, protože tento druh podniků je čím dál více populární a musím říct, že udržování podlahy není nic jednoduchého. Ale rozhodně bych ji nenechal špinavou nebo něco takového. Takže bylo potřeba, abychom se obrátili na nějakou firmu, která by nám s tím mohla pomoci. A nakonec jsme si vybrali Voskování, impregnace podlah Praha . Měla totiž nejlepší reference – všichni je na netu opravdu vychvalovali.

Kdybychom o hydrofobní impregnaci na betonové lité podlaze věděli dříve ušetřili jsme si starosti a finance s hloubkovým čištěním

A já jejich ochotný přístup mohu jedině potvrdit, protože neměli opravdu jediný problém s tím přijet opravdu pozdě večer. Čištění jsme dělali, až po zavíračce ve 22 00 a psychicky jsme se připravovali, že tady do rána zkejsnem, ale povedlo se i dříve než jsme čekali. Čistili jsme vinyl a taky litou podlahu, která byly ještě nedávno nová, ale víte v kavárně to je hned něco na zemi. A pokud je to mastné, lepkavé tak to podle toho na té nové betonové podlaze vypadá. Takže z toho jsme měli strach, jestli se to podaří vyčistit. Jaké bylo, ale naše překvapení, že všechny fleky byly fuč.

Takže jsme hned začali přemýšlet, jak dosáhnout toho, aby betonová litá podlaha už vypadala navždy takto. A řešení nám bylo hned nabídnuto. Byla nám doporučena kvalitní hydrofobní impregnace. Tedy sice neviditelná, ale velmi účinná ochrana podlah. Tato impregnace nezmění povrchový vzhled podlahy, ale její účinek a ochrana povrchu je intenzivní. V době své funkce cca tři roky, nedovolí vstoupit, žádné molekule vody, oleje a dalších tvrdých nečistot do svého povrchu.

Ale molekulám vodní páry prostup dovolí. Tedy vlhkost se nebude zdržovat v podlaze, ani pod podlahou. Tak to se nám líbí a ještě více ta ochranná funkce. Když se něco rozlije, zůstane do pouze na povrchu a do podlahy se to nevsákne. A taky že jo, podlaha i po pěti měsících od čištění a napouštění hydrofobní impregnací vypadá stále stejně, pořád dobře a působí nově a čistě. Takže jsme s touto ochranou velmi spokojeni a je jenom škoda, že jsme to nevěděli dříve, když byla podlaha úplně nová. Mohli jsme si ušetřit náklady na hloubkové a generální čištění.

Ale důležité je, že jsme to zvládli a jak se říká, chybami se člověk učí. Rozhodně jsem se na ně neobrátil naposledy, protože jsem s nimi byl spokojený ve všech ohledech. Zaměstnanci A SERVIS LIPKA byli moc milí a ochotní, což se také tak často nevidí. Jedná se skutečně o kvalitní podnik s proškolenými a milými zaměstnanci, kam se budeme určitě rádi vracet.