Už několik let máme úpravnu psů. Ano, slyšíte správně, stříháme pejsky, staráme se o jejich srst a děláme je krásnějšími. Dlouho mi trvalo, než jsem se skutečně v tomto povolání našla. Vystřídala jsem spoustu prací. Ale spíše to byly takové ty nic moc práce. Kde bývala dlouhá pracovní doba a málo peněz. Také šéfové bývali hrozně nepříjemní a na nás zaměstnance zlí. Především ti, co vlastnili různé restaurace, kavárny či hospody. Na zákazníky byli jak med a na nás podřízené jak jed. Tak jsme si to tajně šuškali mezi sebou s ostatními, když jsme trpěli jejich nadvládu.

Graffiti na naši fasádě mě řádně zvedlo tlak, proč my

Často jsem tím trpěla a měla jsem tendenci si myslet, že jsem opravdu k ničemu, když nedokážu půllitr piva pod pět sekund. Někteří byli dokonce i hamižní. Třeba si vzpomínám na jeden případ, kde si majitelka restaurace nechávala spropitné neboli dýško. A dokonce dýško psala se „ž“, tedy „dýžko“. Bohužel jsem byla tehdy natolik zbabělá, že jsem neměla odvahu ji upozornit na to, že se neustále dopouští nějakých chyb. Dokonce i ve smlouvě jsem měla nějaké chyby. Nějakého toho dýška jsem se dočkala až u své další výplaty.

Pak už jsem tam naštěstí přestala pracovat. Díky Bohu. Začala jsem si totiž vážit sebe samé. A dospěla jsem k názoru, že nemám zapotřebí někomu doslova dělat otroka jen proto, aby se on sám obohatil. Takto se v průběhu mé puberty až adolescence střídaly různé práce. Avšak vždy jsem nějak toužila pracovat se zvířaty. Různě jsem také vypomáhala v útulcích a snažila se tak pomáhat potřebným pejskům. Časem jsem přišla na to, že různé druhy pejsků potřebují pravidelnou extra péči, aby vůbec mohli nějak fungovat a přežívat.

A tak jsem se dostala k pravidelné úpravě psů. Jako je dělání „kosmetických“ úprav například zastřihování drápků nebo v některých případech pravidelné zastřihování srsti. Některé druhy jsou doslova odkázány na lidskou péči. Snažila jsem se být se všemi trpělivá a dávat jim to, co potřebují. Avšak časem má výpomoc přestala být dostačující. A tak nás napadlo, že bychom mohli s pár nadšenci otevřít speciální úpravnu pro pejsky. A světe div se, náš sen nám skutečně po čase vyšel. Sice to chvíli trvalo a stálo nás to nejedny nervy, ale přesto se pak zadařilo. A tak po neústupném snažení jsme si otevřeli vlastní úpravnu psů. Už je to nějaký pátek, co ji máme. Ale před nedávnem se nám stala poněkud nepříjemná věc.

Někdo nám totiž posprejoval fasádu. Nejprve jsme to neřešili, ale po čase se přidaly další, menší věci a graffiti neustále narůstalo. Až to bylo opravdu ošklivé a dohodli jsme se, že bude lepší ho nechat nějak odborně opravit. Ze zkušeností, které jsem vyčetla na internetu, se prý vlastnoruční, kreativní řešení v podobě zamalování, příliš často nesetká s dobrým výsledkem. Zavolali jsme tedy na pomoc společnost Odstraňování, likvidace graffiti Brno. Musím říct, že graffiti odstranil opravdu tak skvěle, jak tvrdí na svých webových stránkách. O graffiti toho ví opravdu hodně. Tuto společnost rozhodně mohu dále doporučit.