Nabízíme výškové práce a v rámci nich mnoho služeb v oblasti čištění, mytí, prevence (před graffiti vandalstvím i proti plísňovému znečištění) drobných oprav a výmalby. Jednou oblastí je také mytí oken, skel, výloh a příslušných zařízení a zřizovacích předmětů ve výškách. Tuto službu provádíme jak domácnostech, firmách, tak i ve velkých průmyslových provozech.

Tvrdé nečistoty, graffiti, zbytky silikonů a po stavebních nečistot odstraňujte ze skla oken a výkladů šetrně a odborně

Příkladem může být například pravidelné mytí oken v jedné fabrice s vysokánskými stropy, kde jsou tudíž okna celo plošné výklady obtížně přístupná. Když ke klientovi přijdeme, obvykle má náš zásah daný postup. Konkrétně to probíhá tak, že přistoupíme k mytí oken, ke kterému používáme speciální stroj, který je vyvinutý tak, aby cirkuloval vodu, která má své chemické neutrální složení. Je to technologie, kterou jsme nazvali cirkulační potok, který reprezentuje kvalitu práce a možnost pracovat v nepřístupných místech a především ve výškách.

Je inovativní, jelikož jsme si ji za dlouhou letitou praxi sami osvojili. A výsledek při tomto způsobu čištění je nejlepší možný, který je nyní vyvinut a který je zaveden v současnosti do praxe. Pro nás je velmi důležité, aby výsledek zákazníkovi vydržel co nejdéle. A to je hlavní důvod, proč nikdy naši pracovníci nepoužívají dostupnou a dnes již zastaralou čistící chemii. Tento mycí systém je sice náročnější postupem, ale pokud trváme na perfektním výsledku ne průměru, rádi jej provádíme. Použití různých chemických leštidel totiž neumožňuje dlouhodobý výsledek.

Okna jsou sice po jejich použití vyleštěná. Ale tento vyčištěný stav vydrží zákazníkům jen chvilku. Protože pravěká chemie dříve nebo později prostoupí. Jsou pak vidět všechny fáze mytí a čištění, různé upatlané skvrny či mapy. To se však při absenci použití této atavistické chemie nestane. Okna vám tak vydrží v naleštěném stavu, který zanechají naši pracovníci, dlouhou dobu. Okna samozřejmě vždy myjeme také včetně příslušných souvisejících doplňujících předmětů, což zahrnuje také rámy a parapety.

Za krátké vysvětlení stojí určitě také výškové práce. Ačkoliv vám okna či výlohy rádi umyjeme, aniž by byli ve výškách, výškové mytí oken je žádanější. Naši pracovníci pak při mytí oken ve výškách volí nejvhodnější postup vzhledem k dané lokalitě a obtížnosti terénu dané budovy. Případně se pracovníci rozhodnou pro kombinaci vícero postupů.

Základními pilíři naší výškové práce je užívání několikametrových speciálních prodlužovacích nástavců a upravených hadic, dále profesionální technika určená k práci ve výškách – zejména pak hydraulické montážní plošiny a v neposlední řadě to je speciální horolezecké náčiní. Je to proto, že naši pracovníci A SERVIS LIPKA z oblasti výškových prací jsou profesionálně vyškolenými odborníky, jsou to horolezci, kteří ve výškách umí chodit. Vždy však klademe důraz na to, aby během zákroku nikdy nedošlo k žádnému zranění či poškození majetku klienta. Bezpečnost, opatrnost a šetrnost tak máme téměř jako mantru.