Nedávno jsme si s přáteli otevřeli nový obchod. Prodáváme tu různé ekologické a k přírodě šetrné výrobky. Navíc si také hlídáme, aby nebyla testovaná na zvířatech. Postupně se chystáme navrhnout vlastní řadu nějakých kosmetických výrobků. Kromě nich tu prodáváme i suroviny, za pomocí kterých si lidé mohou vyrobit domácí kosmetiku. Chce to jen trochu hravosti a šikovnosti a ano, občas i té trpělivosti. Chodí k nám příjemní a otevření lidé. Ovšem, než jsme si náš obchod otevřeli, předcházela mu dlouhá cesta. – Odstranění graffiti

Jedním z náročných kroků samozřejmě bylo sehnat veškerá potvrzení od úřadů. Dále jsme museli sehnat spolehlivé dodavatele. Razíme totiž filosofii, že člověk se kompletně může obejít bez zvířat. Tím myslíme to, že je nemusí využívat k tomu, aby přežil. Konec konců v dnešní době máme možnost volby, a tak je jen na nás jakou cestu si zvolíme. Bohužel řada lidí je neinformovaná a často ani neví, čeho všeho se lidstvo dopouští na zvířatech, včetně testování.

Ale…

Ale pojďme zpět k něčemu hezčímu. Společnost si všímá odkud jejich výrobky pocházejí a často se začnou zajímat o to, odkud například ona potravina, jež si koupili pochází a v jakých podmínkách asi dané zvíře, z něhož potravina pochází, žilo. Je dobře, že se otevírá veřejná debata. Věříme, že jednoho dne snad utrpení a trápení zvířat skončí. Protože v situaci, jaké jsme dnes, není možné fungovat udržitelně za několik dalších let. Někde už si to uvědomili. Nás však čeká ještě dlouhá cesta.

Důležité však je, že jsme se po ní už vydali. Alespoň pár z nás. Než jsme si otevřeli náš obchod, potřebovali jsme také sehnat vhodné prostory. Ty jsme sháněli věru dlouho, nakonec jsme však našli. Ne moc daleko od centra. Lehko k nalezení, žádná komplikovaná cesta. Tramvajová zastávka nacházející se v blízkosti. Prostory byly akorát velké a nájem byl reálny zaplatit. Tak v čem vězel onen „háček“? Znáte to, když se něco daří jak po másle a vy nevěříte svému štěstí a říkáte si, kdy nastane zlom?

Tak…

Tak ten nastal, když jsme se přijeli podívat na první prohlídku. Hned zvenčí jsme totiž spatřili poprvé onen problém. V prostorech totiž předtím byl obchod s elektronikou. No a jako výzdobu si zvolili graffiti výmalbu zvenčí. Což pro nás nepřipadalo v úvahu. Hlavně proto, že naše činnost nikterak nesouvisí s elektronikou, a tudíž jsme ji tam nechtěli. Ne že bychom neuvažovali nad graffiti výzdobou také, ale nejprve jsme se museli zbavit té staré. Hledali jsme dlouho na internetu až jsme našli společnost A SERVIS LIPKA, s.r.o. Odstranění graffiti.

Ta odstraňuje graffiti a měla samé kladné recenze. Domluvili jsme se, že přijedou za týden. A opravdu, graffiti perfektně odstranili a ani výsledná cena nebyla tak vysoká. I její pracovníci byli velmi milí a příjemní. Společnost A SERVIS LIPKA za nás můžeme jedině doporučit. Opravdoví profesionálové ve svém řemesle!