Naše společnost Brno odstraňování graffiti se snaží bojovat s nešvarem měst (ale bohužel mnohem častěji i vesnic) – graffiti. Jsme jediná úklidová firma v České republice, na Slovensku a nově i v Rakousku, která zajišťuje komplexní servis na odstranění graffiti. Ale zabýváme se také prevencí, kterou považujeme za klíčovou v boji s graffiti vandaly. Neznamená to, že byste se na nás nemohli obrátit také v případě, že potřebujete z Vašeho majetku dostat sprejový nástřik a nejedná se zrovna o graffiti. Naopak! Brno odstranění graffiti

boj s graffiitipestré barvy na fasáděpohroma na zdispreje sprejerůzničená omítka

Jako příklad nám poslouží…

Jako příklad nám poslouží naši klienti, kteří si chtěli ulehčit práci s namalováním fasády tak, že místo válečku, štětců a klasické fasádní barvy použili spreje, které se používají na graffiti. Nechtěli si vytvořit žádný graffiti obrazec vedle vstupních dveří, ale pán, který je kutil a všechny vychytávky sleduje všemožně po internetech, někde viděl, že je to jednoduché a údajně účinné vymalování. Spreje mají totiž široký dostřik a vysoké krytí, takže to mělo být raz dva. Jenže si neuvědomili, jak se sprej zachová v místech, kde se hrana první vrstvy dotkne s druhou.

V takových místech…

V takových místech se totiž vytvoří mapy tmavšího odstínu, takže fasáda pak působila, jako by do ní zateklo. Manželé si to celkem brzy uvědomili a naštěstí „nevymalovali“ spreji celou fasádu. A hned se na nás obrátili. Paní řekla, že by manžel zase vymýšlel nějaké další nefunkční vychytávky. Takže nás poprosila, ať jim raději co nejdříve pomůžeme, než manžel ještě vyvede nějakou katastrofu. 

graffiti nástřikmalbičky na zdivýtvory sprejerů

Naši pracovníci si samozřejmě…

Naši pracovníci si samozřejmě s odstraňováním spreje z fasády poradili. Jejich zásah funguje tak, že graffiti zeslabí co nejdříve a poté je potřeba místo po odstraněném spreji ještě přetřít danou fasádní barvou. Doporučujeme však zákazníkům, aby se nesnažili graffiti zamalovat ihned a neodstraňovat ho přímo. Protože pak vždy prostupují původní linie nebo obrysy sprejového nátěru, což nepůsobí hezky. Chtěli bychom Vás však upozornit, že tento zákrok je bezproblémový v případě aplikace předchozího preventivního nátěru. Pokud se tedy obáváte, že by Vás nějaký sprejer „poctil“ svým výtvorem nebo jste si dokonce všimli, že se ve Vaší čtvrti graffiti objevuje, braňte se předem. Naše společnost poskytuje profesionální aplikaci antigraffiti nátěru.

zničené stěnygraffiti a boj proti němugraffiti znehodnocuje stavby

Jedná se o know-how A SERVISU LIPKA, s.r.o. A velmi zjednodušeně řečeno, funguje jako ochranný film, který zabrání „vsáknutí“ spreje až do struktury fasády, graffiti pak lze snadno odstranit (vždy se sto procentní účinností). V rámci našeho servisu nabízíme služby odstranění graffiti z nanesené antigraffiti ochranné vrstvy vždy zdarma, přičemž pak také naneseme novou vrstvu této preventivní ochrany. Co se týče technické stránky věci, tak antigraffiti nátěr je nanášen v několika vrstvách. Počet vrstev je závislý na struktuře ošetřovaného povrchu. U hladkých ploch se obvykle nanáší 3 vrstvy, ale u strukturovaných a pórovitých povrchů je nutné nanést 6 až 12 vrstev. Aplikovat jej lze na všechny druhy ploch včetně plastů. Jediné materiály, které nesnesou antigraffiti nátěr, jsou sklo, leštěné kovy a průhledný polykarbonát. Brno odstranění graffiti

jak odstranit graffitigraffiti uměnífirma, která se zabývá odstraňováním graffiti